Gjestegård

Amperhaugen

Når man kjører inn på Amperhaugen, føler man virkelig at man er i Norge, et gammelt Norge på 1700-tallet.

Gress på taket og ro i sjelen

Det er nemlig da de eldste bygningene på gården ble bygd. Amperhaugen er en malerisk og verneverdig gård med Rondane som nabo. Gården er åpen for gjester og tilbyr overnatting i egen leilighet eller i ei Østerdalsstue. Amperhaugen gård ligger i et flott kulturlandskap omringet av mektig natur, og er livsverket til eierne og ekteparet Jo og Mette, som fikk Olavsrosa fordi de har ivaretatt den norske kulturarven og tradisjonene på gården.

Amperhaugen 1
 
Amperhaugen 2
 
Amperhaugen 3
 
Amperhaugen 4
 
Amperhaugen 5
 
Amperhaugen 6
 
01 / 06

Omkring gården er det ypperlig terreng for turer, både sommer og vinter. Her kan du nyte en fjellferie der du bestemmer aktivitetsnivået. Med Amperhaugen som utgangspunkt kan du delta i en rekke aktiviteter, som fiske, seterbesøk, fjellvandring, sykkelturer, kajakkpadling eller hesteridning.

Amperhaugen 15
Amperhaugen 10
Amperhaugen 13
Amperhaugen 14

Dette er Jo og Mette

Jo og Mette har drevet tradisjonell gårdsdrift på gården tidligere, men de siste årene har det blir mer og mer fokus på overnattingsmuligheter og reiseliv. De synes det er flott å kunne gi turister og interesserte en ordentlig norsk gårds- og friluftsopplevelse - og det merkes. Jo har en lidenskap for gamle hus, og sier det gir en livslykke å ta vare på de. Både han og Mette har fått mye glede av å ta vare på gården og tradisjonene som hører med.

Amperhaugen 9

E-post:

jo@sollia.net

Telefon:

+47 907 51 833

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler