Overnatting

Amperhaugen

+47 907 51 833
Lyngstadveien 32, 2477 Sollia, Norge - Kart
jo@sollia.net

Vil du ha gress på taket og ro i sjelen? Når man kjører inn på Amperhaugen, føler man virkelig at man er i Norge, et gammelt Norge på 1700-tallet.

Det er nemlig da de eldste bygningene på gården ble bygd. Amperhaugen er en malerisk og verneverdig gård med Rondane som nabo. Gården er åpen for gjester og tilbyr overnatting i egen leilighet eller i ei Østerdalsstue. Amperhaugen gård ligger i et flott kulturlandskap omringet av mektig natur, og er livsverket til eierne og ekteparet Jo og Mette, som fikk Olavsrosa fordi de har ivaretatt den norske kulturarven og tradisjonene på gården.

Amperhaugen 1
 
Amperhaugen 2
 
Amperhaugen 3
 
Amperhaugen 4
 
Amperhaugen 5
 
Amperhaugen 6
 
01 / 06

Omkring gården er det ypperlig terreng for turer, både sommer og vinter. Her kan du nyte en fjellferie der du bestemmer aktivitetsnivået. Med Amperhaugen som utgangspunkt kan du delta i en rekke aktiviteter, som fiske, seterbesøk, fjellvandring, sykkelturer, kajakkpadling eller hesteridning.

Dette er Jo og Mette

Jo og Mette har drevet tradisjonell gårdsdrift på gården tidligere, men de siste årene har det blir mer og mer fokus på overnattingsmuligheter og reiseliv. De synes det er flott å kunne gi turister og interesserte en ordentlig norsk gårds- og friluftsopplevelse - og det merkes. Jo har en lidenskap for gamle hus, og sier det gir en livslykke å ta vare på de. Både han og Mette har fått mye glede av å ta vare på gården og tradisjonene som hører med.

Amperhaugen 9

Amperhaugen

Lyngstadveien 32, 2477 Sollia, Norge

Veibeskrivelse

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Rondanevegen
og Nasjonale turistveger