Fornøyelsespark
Historie & kultur
Kafé

Aukrustsenteret & Flåklypatoppen

Ingen vokser fra Kjell Aukrust

"Kjell Aukrust uten Alvdal? - nesten utenkelig. Det er der jeg har min personlighet. Stoffet og bildene. Sjølve batteriet"

Slik har Kjell Aukrust selv satt ord på barndommen i Alvdal. I dette miljøet fant han idéene og inspirasjonen til mange av tegningene og fortellingene som har gjort ham til en av våre mest folkekjære forfattere og tegnere.

Aukrustsenteret 20
 
Aukrustsenteret 13
 
Aukrustsenteret 9
 
Aukrustsenteret 18
 
Aukrustsenteret 27
 
Aukrustsenteret 28
 
01 / 06

Ingen vokser fra Kjell Aukrust. En time sør for Røros ligger Alvdal, barndomsbygda til Aukrust, og Aukrustsenteret. Her kan du bli med på en reise inn i kunstneres liv, forfatterskap og fantasiverden. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i “Flåklypa tidende”, smak sjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin, se film i Flåklypasalen eller slapp av i Solans kafe.


På Flåklypatoppen har Reodor Felgen bygget en månerakett - og du kan være med på prototypeverksted; en konkurranse om å bygge den beste oppfinnelsen for romfart i Lego. Det er flotte aktiviteter for alle. Aukrustsenteret er et magisk sted i Alvdal, for både store og små. Aukrustsenteret er tegnet av arkitekt Sverre Fehn - et stort navn innen moderne arkitektur.

Aukrustsenteret 6
Aukrustsenteret 29
Aukrustsenteret 24
Aukrustsenteret 22

Solans kafe ligger midt i Aukrustsenteret og byr på rene, kortreiste ingredienser og ekte matglede. Kjøkkensjefen på Solans kafe er en ekte Alvdøl. Han lover friske fraspark fra kjøkkenet og vil servere mat som gir en opplevelse av både lokale råvarer og eventyrlige smaker fra langt utafor Flåklypas grenser.

E-post:

post@aukrust.no

Telefon:

+47 624 87 877

Hjemmeside:

www.aukrust.no

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler