Overnatting

Bergseng Seter

+47 901 18 354
Grimsdalsvegen 3002, 2662 Dovre - Kart
www.bergsengseter.no - lars@bergsengseter.no

Bergseng Seter er et tun av syv restaurerte tømmerhus av unik karakter - de eldste er fra 1793. Her finnes ikke mobildekning eller TV. Bo godt, sov godt og forelsk deg i tradisjonene, naturen og de enkle gledene på en ekte, norsk seter.

Bergsengseter 1
 
Bergsengseter 10
 
Bergsengseter 2
 
Bergsengseter 7
 
Bergsengseter 8
 
Bergsengseter 15
 
Bergsengseter 6
 
01 / 07

Seterdrift har dype tradisjoner i Grimsdalen og ikke minst bærer dalen i seg selv på en lang og interessant historie. Det er lagt stor vekt på å ta vare på det gamle særpreget ved seterhusene. Innvendig er det god balanse mellom det tradisjonelle og moderne fasiliteter. Her kan du til og med få stelle dyr og ri på hest.


Bergseng Seter ligger fantastisk til på seterstulen Tollevshaugen, med nydelig utsikt mot Rondane og utover dalen. Du kan bo på setra 1 døgn, 2 døgn, halv uke eller hel uke.

En flott seterdal

Bergseng Seter ligger i en av Norges vakreste seterdaler - nemlig Grimsdalen. Grimsdalen har en interessant kvartærgeologi med mange landskapsformasjoner fra siste istid. Her er det spor etter gammel bosetting, med dyregraver og massefangstanlegg, samt funn og gravhauger fra vikingtiden.


Det nedlagte gruveanlegget for svovelkis fra 1750 er verdt et besøk. Det er tilrettelagte og flotte turmuligheter som passer enhver, både sykkelturer og fotturer. For de som ønsker å bestige topper kan man gjøre det og.

Dette er Lars

I 1998 startet Liv og Hans utleie av seterhusene for overnatting. I 2014 tok sønnen Lars over drifta, og driver i tillegg melkeproduksjon med egne dyr på Løken seter ved elva Grimse. Ifølge Lars er det beste med å drive Bergseng Seter selve arbeidsplassen, naturen, utsikten, og de fornøyde gjestene som kommer tilbake år etter år. Bergseng Seter er et familievennlig seterhus, her skal du føle deg velkommen og som hjemme, samtidig kjenne på det å leve og bo i den norske fjellheimen.

Bergsengseter 9

Bergsengseter

Grimsdalsvegen 3002, 2662 Dovre

Veibeskrivelse

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Hanen, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger