Morsomme aktiviteter for årets høstferie

Høstens eventyr er fargerikt og nære deg!

Nå som dagene blir mørkere er det ekstra viktig å pleie eventyrlysten, høsten er full av fargerike aktiviteter som bare er en biltur unna. Ta med deg hele familien og legg ut på en liten oppdagelsesferd i høstferien! Opplev alpakkaen på nært hold, ta inn høstens fargespill fra hesteryggen, klatre opp til nye topper, nyt storslagne utsikter og bli kjent med gjemte kulturminner. Sjekk ut våre anbefalinger.

Bli kjent med dyrene

Kos med en alpakka, bli kjent med bjørner eller kom deg opp på hesteryggen.


1. Alpakkavandring i Østfold og Alpakkavandring på Sørum får du en unik mulighet til å bli kjent med disse flotte dyrene. Kjenn på den utrolige pelsen, lær om alpakkaens historie og bakgrunn, og selvsagt – gå tur med din egen alpakka.


2. I Bjørneparken får familien bli møte en variasjon av norske villdyr, i tillegg til kjente husdyr fra bondegården. Se de 30 krokodillene, slanger og andre eksotiske dyr i Krokodilleland. Utenom dyrelivet kan store og små kose seg med hinderløyper, berg- og dalbane, lekeland og zipline. Nå får du 10% rabatt på billettene!


3. Øien Øvre Fjellridning kan hele familien prøve seg på hesteryggen! Bli med å hente hestene på beite før turen, og ri avgårde med utsikt over Norges beste fjellnatur. Er dere heldige får dere kanskje audiens hos skogens konge, elgen? Passer for barn fra 6 år.


4. 1000 m.o.h i vakker høyfjellsnatur, ligger Langedrag med sitt mylder av dyr på tun, stall og fjøs som barna vil bli kjent med. I store inngjerdet områder ser dere ulv, gaupe, reinsdyr, elg og fjellrev på nært hold. I høstferie-uka får dere 10% rabatt på inngangsbillettene!

Høstens fargespill er både inne og ute

Nyt høysesongen for kunst- og kultur på et spennende museum eller kom deg ut i den norske fjellheimen.


5. Fjellklatring er en morsom aktivitet for både store og små, og kan gi en enorm mestringsfølelse! I dette flotte klatreområdet, like ved Beitostølen, tilbys ruter som passer for alle nivåer. Ta med deg barna på klatretur i høst! Passer for barn fra 7 år.


6. Gruvevandring tar deg med inntil 1 km lang tur inn i fjellet. Se malmåren i fjellet, vakre fjellformasjoner, dype sjakter og avsatser med eventyrlig utsikt. Lær om verdens vakreste blåfarge, historien til Koboltgruvene og spennende fakta om geologi. Fra 4 år.


7. Stisykling i Totenvika er en tøff aktivitet for de eventyrlystne! Det finnes mange mange ruter å velge i, men felles for alle er variasjonen mellom sykling, flyt og ren downhill. Utsikten over Mjøsa er helt fantastisk flere steder på turene ned igjen fra åsen. For barn fra 12 år.

8. KUBEN
er et aktivitetfylt museum for hele familien. I utstillingene kan barna gå på skattejakt, og når de er ferdige venter det en liten premie! Også spennende for de minste er utstillingen om barndom på 1900-tallet. Dykk ned i foreldregenerasjonens 90-tall, besteforeldres 60-tall og 1910-tallet som er gamledager for alle. Her kan man heise seil og styre skuta, eller prøve å melke en ku.


9. SUP-boarding i Eggedal kjenner du på gleden av å mestre brettet, mens du er omringet av høstens flotte farger. Sigdal Aktiv tar deg på en tur - fra Hengebrua før Sole i Eggedal og ned til naturreservatet som ligger ved nordenden av Solevatten.


Frister noen av disse morsomme aktivitetene? Nyt høstferien sammen med barna og opplev noe nytt som du kanskje ikke visste var så nære deg. Book en opplevelse nå!

Flere innlegg vi tror du vil like

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler