En levende fjellstøl med en ekte budeie og mattradisjoner som strekker seg tilbake i 300 år

Ekte hallingkost laget på gamlemåten

For fjellbønder er fjellbeitet en viktig resurs, da det ofte ikke er nok beite hjemme om sommeren. Fagerdalen Støl er fjellstølen til gården Søre Berg i Hovet. Metervis med steingjerder og flere tufter beviser at Fagerdalen var et aktivt område for fjellstøler i gamle dager. Det var også beite for tamrein fra 1700-tallet til 1982. Bare en av Fagerdalenstølene har tålt tidens tann i over 300 år og lever ut stølslivet på gamlemåten enda.

Fagerdalen seterstol 20
Fagerdalen seterstol 6
Fagerdalen seterstol 2
Fagerdalen seterstol 35

På Fagerdalen Støl kommer du tett på husdyrene og budeiene som produserer og serverer ekte hallingkost på kafeen sin rett der i fjellheimen. Ikke en dråpe melk blir levert bort, alt blir foredlet på stølen og brukt til rømme, trøgost, kuost, smør og andre stølsprodukter som du kan nyte på kafeen eller kjøpe med deg hjem.

Fagerdalen seterstol 13
 
Fagerdalen seterstol 26
 
Fagerdalen seterstol 38
 
Fagerdalen seterstol 10
 
Fagerdalen seterstol 32
 
Fagerdalen seterstol 17
 
01 / 06

Dette er vertene

I over 30 år har Anne-Lise Søndrol drevet stølen på Fagerdalen. Før hun selv gikk inn i rekken som budeie, lærte hun alt om å foredle melka fra sin Gommo og mor. Anne-Lise er opptatt av norske støls- og mattradisjoner som hun holder vedlike sammen med sin mann Leif Rune. Sammen er de er oppe før hanen galer for å melke kyrne, kinne smør, koke kaffe og lage rømme og ost hver eneste dag før kafeen åpner kl. 12. Når du er på besøk får du ekte hallingkost mens Anne-Lise forteller om stølslivet og gårdshistorien.

Fagerdalen seterstol 29

Telefon:

911 09 779

Hjemmeside:

www.fagerdalen.com/

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler