Gjestegård

Fausko Skysstasjon - en innholdsrik og unik gjestegård

Sov med historisk sus i veggene på den gamle skysstasjonen og opplev maten fra fjellheimen.

Overnatting med historisk sus i veggene

I storhetstiden sin var gården Fausko et senter i bygda med landhandel, poststasjon, hotell og skysstasjonsdrift, i tillegg til den vanlige gårdsdriften. Etter krigen var husdyrsdriften med melk og kjøttproduksjon den største næringen til gården, i tillegg til noe turisme. I dag fører de på Fausko historien videre på sin innholdsrike gjestegård som er et kulturmøte bygdetradisjoner, naturen og kulinariske opplevelser.


Den gamle skysstasjonen og gjestehuset fra 1870 står enda i dag, i tillegg til nye gjestehus og gamle restaurerte stabbur. Fausko Skysstasjon har 20 rom, alle med egne bad og tilsammen 56 sengeplasser. Loven blir gjort i stand til å ha alle mulige arrangementer.

Fausko skysstasjon 18
 
Fausko skysstasjon 21
 
Fausko skysstasjon 15
 
Fausko skysstasjon 36
 
Fausko skysstasjon 6
 
Fausko skysstasjon 53
 
01 / 06

Opplev historiefortellingen til Knut og matopplevelsene på gjestegårdens forskjellige matscener med en festmiddag på Loven eller i Gildehallen. Den tradisjonsrike gjestegården serverer mat med filosofien “lokal mat for globale ganer”. Alt er laget fra bunnen av med gode råvarer rett fra fjellheimen og mange spennende lokalmatprodusenter. De forskjellige scenene har temaer som kjøtt, fisk og ost på Årestugu eller Kornmagasinet. Tradisjonell stølsmat oppe på Fauskostølen Vabuleino. Eller rakfisklag på Stabburet, som selvsagt er laget på selvfisket fjellørret. I tillegg lager Fausko eget flatbrød og egen spekeskinke.


Fausko Skysstasjon er en unik og innholdsrik gjestegård og som Knut sin gjest, blir du godt tatt vare på.

Dette er verten

Lokal kjentmann, spellemann og fjellbonde Knut Fausko tilbyr unike natur- mat og- kulturopplevelser på gjestegården og på stølen i høyfjellet. Han arrangerer årlig Fauskivalen, folk-rock festivalen som i 2019 har sitt 10års jubileum.

Knut har lang erfaring med å utnytte lokale ressurser og viser gjerne frem den flotte maten fjellheimen byr på, tar deg med på turer og ekspedisjoner, forteller historier om hvordan forfedrene levde og om sine egne oppdagelsesferder - og er du heldig tar han frem hardingfela og spiller litt musikk for deg også.

Fausko skysstasjon 42

E-post:

post@fausko.no

Telefon:

93 00 13 20

Hjemmeside:

www.fausko.no

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Hanen, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler