Hotell
Historie & kultur
Sport & friluftsliv
Spisested

Fleischer's Hotel

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Du har ikke opplevd Voss uten et besøk hos oss!

Gjestfrihet i femte generasjon

Fleischer’s Hotel ligger nydelig til mellom mektige vestlandsfjell, i hjertet av Fjord-Norge. Hotellet er sentralt plassert mellom Vangsvatnet og jernbanestasjonen på Voss.


Her møtes du med ekte historie, en enestående bygning og tidsriktige fasiliteter. Femte generasjon Fleischer setter sin ære i å by på et nærværende vertskap og tidsriktige måltider i ærverdige omgivelser.


Måltidene blir servert i Restaurant Magdalene eller à la carte restaurant Seckman. I Fredrik’s Bar og på Terrassen kan du nyte ulike forfriskninger. Hotellet har også en velværeavdeling med svømmebasseng, boblebad og badstue, et trimrom og utendørs tennisbane.

Fleischers 15
Fleischers 05
Fleischers 17
Fleischers 07

Fleischer’s Hotel er et moderne hotell med rike tradisjoner, og det har alltid vært flittig besøkt av folk fra alle lag. I 1864, da hotelldriften startet, var det jakt, laks og fiske som var det store trekkplasteret på Voss. Dagens hotell ble bygget i 1889 i sveitserstil, og ble raskt ettertraktet blant velstående turister, kongelige og adelige. Etter dagevis med reising med dampskip, jernbane og hest og kjerre ankom de et hotell med forunderlig kjent atmosfære, som om de med ett var tilbake i London, Berlin, Stockholm eller Paris. En atmosfære av dannet gjestfrihet og kontinentale vaner. I dag er vestlandsbygden en moderne ski- og turistdestinasjon med aktiviteter til alle årstider.


Voss er et trafikknutepunkt mellom øst og vest, og har nær beliggenhet med Hardangerfjorden mot sør og Sognefjorden mot nord. Det er enkelt å reise hit, både med bil, buss eller tog. Nærmeste flyplass er Bergen Lufthavn, Flesland, ca. 100 km fra hotellet.

Fleischers 04
 
Fleischers 08
 
Fleischers 02
 
Fleischers 03
 
Fleischers 25
 
Fleischers 23
 
Fleischers 20
 
Fleischers 12
 
Fleischers 11
 
Fleischers 21
 
01 / 010

Vertskapet ønsker deg velkommen

Historiske Fleischer’s Hotel har vært å skue i dalsiden over Vangsvatnet siden 1864. Dagens hotellbygning sto ferdig i 1889. Historien går imidlertid lenger tilbake enn det.

Familiens stamfar, Johan Seckman Fleischer slo seg ned på Voss allerede i 1760. Han er oldefar til hotellets grunnlegger, Fredrik Fleischer, og tipp-tipp-tipp-tipp-oldefar til dagens vertskap, Erik Fleischer Tønjum. Han driver hotellet sammen med Alette Hjelmeland.

Fleischers 18 Vertskapet

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler