Attraksjon Aktivitet Utsiktspunkt

Folldal Gruver - et unikt industrisamfunn

+ 47 624 90 505
Verket 47, 2580 Folldal, Norway - Kart
www.folldalgruver.no - post@folldalgruver.no

Åpent: 9. juni - 9. september 2018. Alle dager 11 – 18.

Opplev et unikt industrisamfunn med røtter tilbake til 1700-tallet. Et spennende museum som formidler historien om det gamle gruvesamfunnet i Folldal, Hedmark.

Folldal Gruver er et gammelt bergverkssamfunn, og ett av Norges viktigste tekniske industrielle kulturminner. Området består av omlag 70 bygninger, gruveganger, slagghauger og tipper. Verket var i drift fra 1748 til 1993, og leverte kobber, sink og svovel.


I dag er det et aktivt område med museum, utstillinger, merkede stier, kafe, overnatting og hovedattraksjonen - gruven. Du kan bli med på gruvetur med toget, besøke det spennende museet, få innblikk i det sosiale livet på verket langs kulturstier, og det er morsomme naturstier for de minste.

Folldal Gruver 1
 
Folldal Gruver 4
 
Folldal Gruver 7
 
Folldal Gruver 8
 
Folldal Gruver 3
 
Folldal Gruver 2
 
01 / 06

Gruvetur med toget

Bli med på en spennende togtur gjennom en gruvegang med røtter tilbake til 1700-tallet. 600 meter inn i fjellet ligger Worms hall, en særegen formidlingsarena og et spennende lokale for konserter, selskaper og servering.


Voksne over 15 år: 120,-
Barn 3 - 15 år: 60,-
Barn 0-3 år: Gratis

Barn under 8 år kun i følge med voksne

Museum

Bli bedre kjent med fjellets hemmeligheter og menneskene som drev dem ut. Her kan man lære mer om bergverksindustrien og om bergartene og mineralene man var på jakt etter. Opplev lokale dyrearter, geologi, jakt og fangst, og få informasjon om nasjonalparkene og fjellene i området. Mammuten Malmfred har sannsynligvis ruslet i gruveområdet for 40 000 år siden. Sommeren 2017 kom han tilbake til gruvemuseet. Ta turen innom og hils på ham!


Voksne over 15 år: 50,-
Barn 3 - 15 år: 25,-
Barn 0 - 3 år: gratis

Utsiktspunkt

På nedsiden av gruveanlegget ligger en parkering med informasjon- og utsiktspunkt. Det interessante utsiktspunktet er en del av tilretteleggingen av Nasjonal turistveg Rondane. Det er tegnet av landskapsarkitekt Inge Dahlman og Brødrene Gjermundshaug AS har stått for utførelsen.

Video: Nasjonale turistveger

Folldal Gruver

Verket 47, 2580 Folldal, Norway

Veibeskrivelse

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Hanen, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger