Kafé & bakeri
Kunst & håndverk

Galleri Hagalid & kafé

Utsikt med innsikt.

På Galleri Hagalid høyt over Jøsenfjorden får du inntrykk for alle sansene.

I to gamle istandsatte gardshus ved gardstunet på Hagalid finner du en stor kollektiv sommerutstilling med noe av det beste fra Vestlandet og Norge. Maleri og grafikk, keramikk, glass, klær, smykker og vesker - alt til salgs. Det bugner av norsk kunst og kunsthåndverk, og gardshistorien blir fortalt av verten Hanne til deg personlig i Sofiehuset - om du har lyst.

På høsten og våren er det dobbel separatutstilling og kafé, ofte med kulturarrangementer i tillegg. I slutten av november er det Førjulshelg, og i stengte perioder kan du bestille skreddersydd servering og opplevelser, gjerne en guidet rusletur, hele året.

R Tn X Ziu J9 Mab K Yq Qa Losqdr L7 I Lre5rmvv41 Mr Xc
Nz8igv H Hk L4 NF Fkdr QU3 Non P4 Ve J0f Dv Rk Qz O7a8
Z G7s Kp Yekf5t Viu4 Nt3 Os28 Y Ml1fr C Xvr Ojn Gcww
Ahq0f7 Ys97 ZZE1 FWS Nmn SL Hwvq3 DN2 IAYYH Ib Np L

Smak Hagalid - Ryfylkemat i fjelluft

Galleri Hagalid sin lille kafe er selvbetjent, med sitteplasser både inne og ute.

Maten lages fra bunnen, det meste med lokale råvarer og gjerne ureist frukt og bær fra skogen eller egen hage – eller naboens. Gamle oppskrifter er tatt i bruk, både fra Ryfylke og andre plasser i Norge. Noen oppskrifter brukes de er, andre blir litt modernisert. Krydder slik oldemor kunne mye om er viktig - kardemomme, muskat, anis, nellik, kanel og ingefær.

Sunn mat verdsettes høyt, så her får du servert både grønt og grovt. Syltetøyet er for det meste frysetøy med flotte farger, sterk bærsmak og litt krydder. Smaksrik eplemost fra Grønvik Gard, iskrem fra Rennesøy og lokalt øl står på menyen. Suppene er kraftige og tykke med mye kjøtt - en hel middag med godt hjemmebakt brød og flatbrød til.

Galleri Hagalid4
 
Galleri Hagalid3
 
Galleri Hagalid2
 
Galleri Hagalid1
 
01 / 04

Telefon:

98219973

Hjemmeside:

www.hagalid.net

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler