Gamle Raadhus Restaurant
Unikt miljø og god mat og drikke i gammel gård






Gamle Raadhus ble bygget av rådmann Lauritz Hansen i 1641 med økonomisk bistand fra kong Christian IV. Opprinnelig ble Gamle Raadhus bygget som Oslos første rådhus, men senere ble det brukt som brannstasjon, kirke, privatbolig, høyesterettslokale, byens storstue, fengsel, frimurernes møteplass, restaurant og museum. Etter mange års forfall åpnet Det Gamle Raadhus igjen sine dører i 1983 med nyrestaurerte lokaler i gammelt miljø og med nye eiere.
Gamle Raadhus Restaurant fikk Jørn Lie som ny eier i 2008 og høsten samme år fikk den klassiske baren – Lauritz Ruus Bar – et lysere og lettere interiør med nye møbler og startet fra samme tid servering av lunsj. Den opprinnelige arrestkjelleren er bevart i husets underetasje og fungerer i dag som vinkjeller og selskapslokale for inntil 20 personer.
Et kjøkken som følger sesongene
Kjøkkenet er bygd rundt det klassiske, men bli ikke overrasket om det dukker opp smaker du kanskje forbinder med andre verdensdeler. Friske råvarer blir levert hver dag fra de aller beste leverandører i Oslo og fra mindre produsenter i hele Norge. Kjøkkenet styres av den dyktigee kjøkkensjefen Eirik Strøm Lillebø, med overoppsyn av tidligere landslagskokk Jørn Lie.

Opplevelsen er en del av:
Hovedsamarbeidspartnere
Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler