Museum

Hagan - Christian Skredvigs kunstnerhjem

Reis tilbake til gullalderen av norsk malerkunst i hjemmet til en av Norges ikoniske malere.

Hvor norsk stemning og natur ble fanget på lerretet.

Christian Skredvig var i sin glanstid den mest berømte av de norske malerne i Paris. Han vant den høyeste utmerkelsen, gullmedaljen, på Salonen i Paris i 1881. Nesten 20 år etter gullmedaljen i Paris kjøpte han Hagan og innredet låven til et atelier hvor han fanget norsk natur og norske stemninger på lerretet. Etterhvert som han og kona Beret fikk fire barn ble huset utvidet til familiebolig. Skredsvig tegnet selv huset og deltok i byggingen. Både huset og interiøret er bevart slik det var da Skredvig og hans familie bodde der hvor veggene pryder til sammen ca. 150 originalarbeider.

Hagan kunstnerhjem 44
Hagan kunstnerhjem 43
Hagan kunstnerhjem 37
Hagan kunstnerhjem 33

Den gamle låven på Hagan er i dag Galleri Skredsvig med to etasjer utstillingsrom. I andre etasje er veggene forbeholdt Christian Skredsvigs egne malerier, mens i første etasje vil du se skiftende temautstillinger hele året. Her ligger også den lille fransk-inspirerte Café 1889, som serverer blant annet Quiche med purre og spekeskinke, franske pannekaker Crepès med bær, croissanter og macarons. De har også skjenkebevilgning, så du kan nyte litt bobler eller et lite glass i damesalongen.

I det gamle stabburet fra 1668 kan du kjøpe trykk av Chr. Skredsvigs kunst, bøker og andre spennende saker. Dra til Hagan for en personlig omvisning av Skredsvigs barnebarn Anna Beret og oldebarn Hege, som viser deg rundt i kunstnerboligen han selv tegnet og var med å bygge. De forteller deg om husets historie og om livet og kunsten som levde på Hagan.

Hagan kunstnerhjem 2
 
Hagan kunstnerhjem 30
 
Hagan kunstnerhjem 26
 
Hagan kunstnerhjem 35
 
Hagan kunstnerhjem 14
 
Hagan kunstnerhjem 11
 
01 / 06

Dette er vertene

Chr. Skredsvigs oldebarn Hege Christina Skredsvig er daglig leder for Hagan. Hun har stor interesse og engasjement for norsk gullalderkunst generelt fra perioden 1880-1910. Sammen med sin mor Anna Beret Skredsvig, og flere andre dyktige verter, gir hun de besøkende en personlig omvisning i gjennom alle rom i huset.

Hagan kunstnerhjem 17

Telefon:

32 71 48 40

Hjemmeside:

www.skredsvig.no

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler