Naturopplevelse

Fjellridning på islandshester, heldagstur

  • Hjerkinn
  • 7 timer
  • Norsk og engelsk

995,- per person

Host Hjerkinnfjellstue

Din lokale guide

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning

995,- per person

Vil du ri over vidder, bestige topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysse elver og følge flotte stier gjennom bjørkeskogen, sammen med Norges eldste familiebedrift?

Da er Fjellridning på islandshester noe for deg. Alle turene er tilpasset erfaring og alder. På lørdager kan du være med inn i moskusens rike og se etter moskus, villrein og hester. En dagstur er nydelig, men hvis du faller pladask for stedet er det gode muligheter for å utvide oppholdet flere dager. Om du ønsker turer over flere dager kan du bo på Hjerkinn Fjellstue, et idyllisk trehotell midt oppe på Dovrefjell.

Fjellridning Hjerkinn 12
 
Fjellridning Hjerkinn 5
 
Fjellridning Hjerkinn 1
 
Fjellridning Hjerkinn 4
 
Fjellridning Hjerkinn 16
 
01 / 05

Dette trenger du

Det finnes turer for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrense med foreldre er 10 år. Hver dag deler de opp gruppene i mindre grupper tilpasset erfaring og fart, slik at alle får en fin tur. Da islandshestene er relativt små tåler de en maksvekt på 95 kilo.


På tur trenger du noe å drikke og spise, varme sko og komfortable rideklær, stilongs, ullgenser, lue og hansker. Regntøy kan være lurt, også vindklær og lettere tøy. Du får låne ridehjelm og salveske.

Dette er Hjerkinn Fjellstue

12., 13., og 14. generasjon ønsker deg velkommen til Hjerkinn Fjellstue på Dovrefjell, 1000 m.o.h. Tilbake på 1000-tallet bygget Kong Øystein «sælehus» over Dovre, et sted man dro for å få ro i sjelen. Familien kan spores tilbake til 1530, og er Norges eldste familiebedrift. De har tilbudt rideferie i 25 år, og med hesteutleie siden midten av 70-tallet. Familien er vant til både små og store grupper, og er lommekjent i området. Martin, som er den 13.generasjonen på Hjerkinn er stort sett med på rideturene, og er en trygg og god vert.

Hjerkinnfjellstue

Her møtes vi

Hjerkinn

Du vil få oppgitt nøyaktig adresse etter gjennomført bestilling.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Hanen, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger