Sport & friluftsliv

Hestevandring i Drømmedalen

NAF anbefalt

Hestevandring med en spesiell jordnær kvalitet på stillheten.

Lokasjon

Sollia

Aktivitetsnivå

Lett

Sesong

Hele året

Språk

Norsk

Bli en del av flokken på 9 hester og naturen rundt.

På denne turen er det hestene som leder menneskene – hvor dere skal gå, retning, stopp for beite, spise hø eller plukke urter.

Avhengig av årstid er turene veldig forskjellige. Om vinteren elsker hestene å grave etter «levende høy» under snøen, løpe og leke. På våren er de opptatt av friskt gress, og kan være på gode steder for dette i lang tid. Vi samler urter, tar opp skisseboken, eller gjør andre ting vi liker å gjøre i naturen. Om sommeren foretrekker de kanskje å gå opp til fjellgårdene eller den store innsjøen. Hvis det er varmt og mye insekter, kan de foretrekke å være hjemme i sin utendørs stall og sove. Om høsten kan turene være ganske energiske, og vi kan gå lengre avstander. En flokktur i det fri er veldig stimulerende for både mennesker og hester.

Ht MO Vd2 Uqg2 Yyh Li4j Aw R Vi5 G Ay3 PA Yssilsis0 E
 
Ri E Tj Ghjtp1 Os S Xqd O Su T Cg Gs F2 Zuk8j Eb X8 Vuca
 
A G We7 E6t Ph E Db Ee5al TM6 Li G Kc4 O Fl URK Kdv R0 Bm
 
Qa M Gs W Ag U4cem Kg Zfxi Z4k H6 G Zgg Gf S2vo0 I03r R
 
TD Hk F Vac Wy7 Z Pd Gf R0 Wqj GA Fia Os6nv ACO He Stl Y
 
4 Sw A Gf2l Qmv ZN7ap9 K7 K Iyy SXL3 JI2b UX17y Cdyx
 
01 / 06

Utfluktene er et co-kreativt samarbeid mellom menneskene og flokken. Vi må utvikle lytteferdighetene våre. Når vi virkelig respekterer ja og nei, er hestene vanligvis veldig villige til å gå i dialog med oss. Dette er ikke en trening der vi lærer hestene å bli lydige, dette er snarere en kommunikasjonshandling.

Ettersom dette er et samarbeidsarrangement, kan vi ikke garantere om hestene vil delta på en flokkvandring den bestemte dagen. Hvis det skulle være tilfelle er det andre gode ting vi kan improvisere.

En tur begynner vanligvis med en kort introduksjon og meditasjon rundt klokken 12.00, og slutter tidlig på kvelden. Ingen tidligere erfaring med hest er nødvendig.

Dette er Tina

Kan kunst endre synet vårt på naturen, våre økologiske verdier og til slutt livsstilen vår? Dette spør Tina seg om. Hun er født og oppvokst i Tyskland. I 1997 flyttet hun til Sollia, et lite idyllisk sted sørøst for Rondane. Hun har et nært forhold til hester, og er opptatt av tilknytningen til dyrene og naturen - og gjennom de utvikle et nytt språk.

Hestemeditasjon 15

Viktig informasjon om opplevelsen

Gjestene bør ta med

  • Gode tursko
  • Niste

Inkludert

  • Te og kaffe

Annen informasjon

Du trenger ikke tidligere erfaring med hest.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler