Hotell
Spisested

Hotel Bergen Børs

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Et fasjonabelt hotell – i hjertet av en av verdens vakreste byer

Hotel Bergen Boers 01
Hotel Bergen Boers 07
Hotel Bergen Boers 06
Hotel Bergen Boers 08
Hotel Bergen Boers 05
Hotel Bergen Boers 04
Hotel Bergen Boers 02

Det dukker hele tiden opp nye, ambisiøse hoteller, i Norge så vel som i resten av verden. Vanligvis forsøker de å overgå hverandre med beskrivelser som «luksuriøst» eller «sentral beliggenhet». Bergen Børs lever opp til begge, selv om ledelsen helst ikke vil bruke ordet «luksus» – men heller eleganse, verdighet og diskresjon. Det er en grunn til det. Og den sitter i veggene.

Bergen Børs retter seg først og fremst mot to kategorier gjester:

A. Menn og kvinner som er i Bergen i forbindelse med forretninger og som sannsynligvis ikke vil finne en mer effektiv og symbolsk plattform for dette. Bygget der Hotel Bergen Børs holder til var i over hundrede år Bergen Børs. Her ble det gjort forretninger som fremmet handel, både i regionen og i resten av Europa. Hotellets historie og miljø minner om en tid da avtaler ikke flimret forbi på en skjerm men ble bekreftet med et klubbeslag og et håndtrykk.


B. Menn og kvinner (og deres barn) som ikke er i Bergen for å gjøre forretninger, men som vil koble av i stil og nyte Bergens unike atmosfære og severdigheter i helger og ferier, eller eventuelt venter på et cruiseskip. Disse vil også trives på Bergen Børs. Hotellet hviler på toppen av ett av Bergens mest besøkte turistattraksjoner – den spektakulære Frescohallen med veggmalerier fra 1923 av Alex Revold.


At Bergen Børs ligger midt i byen er ikke en overdrivelse. Avhengig av rom så vil gjestene som ser mot nordøst se Fisketorget og Bryggen – sistnevnte med røtter tilbake til middelalderen da Hansaskip la til her (og det ikke fantes noen børs i Bergen). I øst ser man Torgalmenningen med Sjøfartsmonumentet. I nordvest står statuen av byens store forfatter, Ludvig Holberg, født 1684 (samme år som Bergens aller første børs åpnet).


Bergen Børs, tegnet av arkitekt F.W. Schiertz, åpnet i 1862 og ble bygget om i nyrenessansestil i perioden 1890–93. Det er arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune som har stått for konverteringen av det forhenværende børsbygget til et hotell med delikate proporsjoner i klassisk/moderne stil. «Eksentrisitet» og «magi» har, ifølge arkitektene, vært viktige som utgangspunkt for prosessen.

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler