Hotell
Spisested

Hotel Ullensvang

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Sjekk inn. Pust ut.

Hotel Ullensvang 01
Hotel Ullensvang 03
Hotel Ullensvang 16
Hotel Ullensvang 13 Eva Brand
Hotel Ullensvang 09 Jeanett Okland
Hotel Ullensvang 11 Eli Lund
Hotel Ullensvang 15 Morten Knudsen

Rett ved Hardangerfjorden, Folgefonna og Dronningstien...

Familieeide Hotel Ullensvang på Lofthus byr på mektig utsikt mot både Hardangerfjorden og Folgefonna, samtidig som det er utgangspunktet for H.M. Dronning Sonja sin favorittur: Dronningstien. Fra Ullensvang har du også kort vei å kjøre for en tur til Trolltunga.


Hotel Ullensvang ble etablert av den foretaksomme 17-åringen Hans Utne i 1846, og drives nå av hans etterkommere i femte generasjon. Her er det storslått natur, flott tilrettelagt for aktiviteter og opplevelser, spektakulære omgivelser og muligheter for å gå flere av Norges mest populære fjellturer.


Hotellet er innredet med sjel og en unik kombinasjon av moderne komfort, lokale tradisjoner og historie. Med 168 komfortable rom og suiter med utsikt mot frukthager og fjellene, eller mot Hardangerfjorden og Folgefonna kan man nyte kontrastene i Hardangernaturen. Det kan man også fra det varme vannet i Ullensvang Bad, hotellets populære badeavdeling med flere innen- og utendørs bassenger, svømmekanal og fossefall.

Hotel Ullensvang 07
 
Hotel Ullensvang 14
 
Hotel Ullensvang 12 Eva Brand
 
Hotel Ullensvang 10 Morten Knudsen
 
Hotel Ullensvang 06 Jeanett Okland
 
Hotel Ullensvang 05 Morten Knudsen
 
Hotel Ullensvang 04 Haakon Nordvik
 
Hotel Ullensvang 02
 
01 / 08

Hotel Ullensvang har en rik historie. Komponisten Edvard Grieg var stamgjest, og den lille komponisthytten hans står fortsatt i hotellhagen. Europeiske kongelige og statsledere som Indira Gandhi, Willy Brandt og Henry Kissinger, er blant dem som har gjestet hotellet. H.M. Dronning Sonja har gjentatte ganger bodd her.


God norsk og hjemmelaget tradisjonsmat er i fokus på Hotel Ullensvang. I sommerhalvåret (juni - medio august) er det også muligheter for å nyte et bedre måltid i hotellets á la carte-restaurant.For å si det som de selv gjør på Hotel Ullensvang: Sjekk inn. Pust ut.

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler

Hotel Ullensvang