Spisested Overnatting

Kvebergsøya Gard - med røtter tilbake til 1600-tallet

+47 416 13 941
Døltjønnsætervegen 99, 2582 Grimsbu, Norge - Kart
www.kvebergsoeya.com - post@kvebergsoeya.com

Kvebergsøya Gard ligger idyllisk til i Grimsbu i Folldal kommune. Gården har røtter tilbake til 1600-tallet og mange gamle, restaurerte bygninger og moderne fasiliteter.

Gården ligger fredelig til med nærhet til skog og elven Grimsa, innkapslet av flotte fjell. Gården drives med vekt på å vise eldre tiders driftsmetoder og minst mulig bruk av innkjøpte innsatsfaktorer. Det er mange dyr på garden, fremfor alt flere hester som brukes på turer og i arbeid.

Kvebergsoya Gard 1
 
Kvebergsoya Gard 7
 
Kvebergsoya Gard 20
 
Kvebergsoya Gard 2
 
Kvebergsoya Gard 12
 
Kvebergsoya Gard 3
 
01 / 06

Et sted for alt

Du kan nyte den naturlige stillheten, og fiske eller gå turer i nærområdet. Vertskapet er behjelpelig med kart og informasjon om utflukter, som til Snøhetta viewpoint, Folldal gruver, moskus- og elg-safari, og utleie av kano og sykler. Kvebergsøya tilbyr også rideturer, og det er gode muligheter for å se ville dyr som elg, rev, bever, rådyr, ørn og andre sjeldne fuglearter.

Nydelig hjemmelaget mat

Det idylliske stedet tilbyr full servering. I den gamle “Olastua” får du servert tradisjonsmat fra gården, skogen og fjellet. Reinsdyr, elg og selvfisket ørret smaker ekstra godt etter en dag med aktiviteter på gården eller en tur med hestene. Her serveres ost, øl, rømmegrøt, spekemat og gode kaker. Alt hjemmelaget, hjemmebrygget og hjemmebakt.

Dette er Eris og Martin

Eris og Martin ønsker dere hjertelig velkommen til Kvebergsøya. Den ble kjøpt av Martins far på 1960-tallet. Etter paret møtte hverandre flyttet de sammen til Kvebergsøya. Den gang var bygget i dårlig forfatning, og paret restaurerte hele 400 vindusruter, bygde på huset og fylte stallen med dyr. De er ganske travle, men det er en livsstil som de begge elsker. Som de selv sier det; det er en god travelhet.

Kvebergsoya Gard 16

Kvebergsøya

Døltjønnsætervegen 99, 2582 Grimsbu, Norge

Veibeskrivelse

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
HANEN, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger