Dyrehager

Langedrag Naturpark - tett inntil dyrene

En fjellgård med 350 dyr fordelt på 25 forskjellige arter.

Tett inntil dyrene

Lokasjon

Hallingdal

Aktivitetsnivå

Lett

Sesong

Hele året

Språk

Engelsk, Norsk, Tysk

Kom tett på naturens stemme gjennom dyrene og landskapet. Langedrag ligger vakkert til ved Tunhovd; 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Siden 1981 har det vært leirskoledrift og mange elever har tatt med seg gode minner herfra.

Langedrag 70
Langedrag 56
Langedrag 3
Langedrag 30

På tunet, i stall og fjøs myldrer det av dyr som barna vil bli kjent med, og i store inngjerdete områder vil de få oppleve ulv, gaupe, reinsdyr, elg, rådyr og fjellrev på nært hold. I vakker høyfjellsnatur (1000 m.o.h.) har vi våre daglige aktiviteter og flotte turterreng.

Elevene er med på det daglige stellet i fjøs og stall, og får mange muligheter til å omgås forskjellige dyr også i fritiden.

Dette er verten

Langedrag er livsverket til Eva og Edvin Kjell Thorson -han som fant opp helsetrøyen på 50-tallet. Helsetrøyen ble nesten et norsk ikon på linje med ostehøvel og binders. Da helstrøyefabrikken ble solgt, hvilte ikke gamle Thorson på laurbærene, han virkeliggjorde drømmen om en gård. Langedrag blir nå drevet av datteren Tuva, som blir kalt ulvemamma. Hun er godtatt av ulveflokken og de andre dyrene.

“Vi har et motto her på Langedrag: Lytt til naturens stemme!” Det er på høy tid at vi tar på alvor de mange signalene jordkloden gir oss.

Langedrag 80

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler