Naturopplevelse

Moskussafari på Dovrefjell

  • Oppdal
  • 5 timer
  • Norsk, engelsk, tysk

450,- per person

Host Kongsvold

Din lokale guide

Kongsvold Fjeldstue

450,- per person

Vil du oppleve Norges mest eksotiske dyr på passe nært hold? Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden hvor du kan være med på guidet moskussafari.

Moskus er det mest rasjonelle, fredelige og stolte dyret en kan besøke. Blir reglene fulgt, godtar moskusen besøk på 200 meters hold uten å stikke av. Moskusen er vill, og ikke merket eller chipet på noe vis. Terje har vært moskusguide i 12 år, og forteller om alt fra opprinnelsen til villdyret, hvordan de kom til Norge, hvordan de grupperer seg - hvordan de lever til daglig, til hvordan de spiser.


Opplevelsen starter i peisestua på Kongsvold Fjeldstue, gåturen varierer alt ettersom hvor moskusen er. Dovrefjell er i seg selv vakkert, og ikke minst med et rikt plante- og dyreliv, selv om det er moskussafari kan det hende du får se både rype, rev, hare og fjellvåk på turen. Det er tid til lunsj og kaffe på turen.

Moskus Safari 9
 
Moskus Safari 3
 
Moskus Safari 4
 
Moskus Safari 5
 
Moskus Safari 14
 
01 / 05

Dette trenger du

Naturopplevelsen tar mellom 4 og 6 timer, og du trenger dermed godt fottøy. Du bør være turvant, da stien er bratt og med stigning omtrent hele veien til moskusen. Turen går langs en sti opp mot fjellet, i flott terreng og avsluttes i nasjonalparkutstillingen på Kongsvold Kro. Kle deg godt!

Dette er Terje

Terje er et ivrig friluftsmenneske - han er utdannet lærer, og har jobbet 20 år i grunnskolen. Han har studert biologi og økologi ved universitetet og er utdannet befal ved befalsskolen i Nord-Norge. Terje møtte moskus for første gang under biologistudiet i 1981 og har de siste 38 årene ivrig besøkt moskus. Han har jobbet profesjonelt og på heltid som moskusguide i 12 år. Ifølge Terje er det beste med Dovrefjell den følelsen av at stedet ikke forandrer seg, år etter år - i en verden som bestandig er i endring.

Moskus Safari 12

Her møtes vi

Oppdal

Du vil få oppgitt nøyaktig adresse etter gjennomført bestilling.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
Hanen, De Historiske, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger