Medlemsfordel
NAF anbefalt

Lofotens eldste og best bevarte fiskevær

Moderne komfort møter autentiske opplevelser i Lofotens eldste og best bevarte fiskevær. Kombinasjonen av den ekte Lofot-følelsen og en smak av eksklusivitet gjør Nusfjord til en unik opplevelse i havgapet i nord.

Det er funnet spor av beboelse i Nusfjord datert til 425 f.kr., og gjennom århundrene har Nusfjord vært en gallionsfigur i fisket i nord. Mellom fjellene og ned mot bukta passerer du historiske bygg som røkeriet, trandamperiet og fiskebåtene; Elltor og Havdur.


Rorbuene ligger trygt skjermet fra vær og vind inne i bukta, og har nylig blitt helrenovert til å tilfredsstille den moderne livsstilen. I trebjelkene finner fortsatt spor av det gamle, med taurester og enkelte inngraveringer fra fiskerne som har hatt dette som hjem. Sov som konge og dronning, og våkn opp til stille skvulping mot trebjelkene ved rorbuene.


Med sin posisjon i hjertet av Lofoten er du aldri langt fra aktivitetene Lofoten er så kjent for. Erfarne instruktører tilbyr en trygg opplevelse enten du vil på fisketur, på topptur med ski, prøve Arktisk surfing, eller ut for å jakte på det eventyrlige nordlyset.


På Karoline Restaurant får du dykke inn i de lokale råvarene, med fisken i hovedrollen. Her inviteres det til en unik opplevelse med kokkekunst og drikke, parert med utsikt ut i havgapet. På Oriana Kro ble det tidligere oppbevart poteter og whiskey, men i dag finner du et mangfold av drikkevarer og områdets eneste stenovnsstekte pizza. Sammen med Landhandleriet Cafe, hvor det tilbys fiskesuppe og annet godt, tilbyr Nusfjord en unik mat- og drikkeopplevelse for enhver anledning.


Besøk Nusfjord og opplev Lofoten på sitt beste med unike opplevelser, og bo i rorbuene som fiskere har bodd i gjennom århundre.

Nusfjord Arctic Resort 17
 
Nusfjord Arctic Resort 16
 
Nusfjord Arctic Resort 15
 
Nusfjord Arctic Resort 13
 
Nusfjord Arctic Resort 12
 
Nusfjord Arctic Resort 11
 
Nusfjord Arctic Resort 10
 
Nusfjord Arctic Resort 08
 
Nusfjord Arctic Resort 07
 
Nusfjord Arctic Resort 06
 
Nusfjord Arctic Resort 05
 
Nusfjord Arctic Resort 04
 
Nusfjord Arctic Resort 03
 
Nusfjord Arctic Resort 02
 
01 / 014

På Nusfjord Arctic Resort kan du velge mellom tre forskjellige områder.

Harbour består av 9 rorbuer, plassert i havna med utsikt ut i bukta. Her faller du til ro til lyden av bølgeskvulp, og blir møtt av det vakre Nusfjord når du åpner døren om morgenen.


Bay er plassert rett bak Harbour og består av 4 rorbuer. Disse er perfekte for de som ønsker de tradisjonelle rorbu-opplevelsen over vannet, og samtidig være litt trukket tilbake.


Village ligger noe tilbaketrukket fra bukta, og tilbyr roligere omgivelser for gjestene. Du er fortsatt bare metre unna bukta og de andre rorbuene, og noe nærmere restaurant og andre fasiliteter.

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler