Sport & friluftsliv

Opplev Geilo fra hesteryggen

En annerledes naturopplevelse fra hesteryggen

Lokasjon

Geilo

Aktivitetsnivå

Moderat

Sesong

Hele året

Språk

Engelsk, Norsk

Hestesenteret ligger sentralt på Geilo, i Vestlia og startet i 1969 som et samarbeid mellom far Ola, bror Arne og Asle Kirkevoll hjemme på garden Geilostølen. På begynnelsen av 90-tallet, hadde hestesenteret over 80 hester i drift om sommeren. I dag er det rundt 20 forskjellige aktive hester. Alt fra blandingsponnier til islandshester, døl og en ny rase i Norge - Schwarzwälder kaldblod.

I tillegg til alle hestene bor hunden Knerten, en dansk/svensk gårdshund og katten Rufus, som er norsk skogskatt på hestesenteret.

På Geilo Hestesenter blir du kjent med hestene, og deg selv som rytter mens du opplever den fantastiske naturen rundt senteret. Ta en ridetur sammen med de flinke vertene og fine hestene, på en, to eller tre timer.

Geilo hestesenter 58
 
Geilo hestesenter 8
 
Geilo hestesenter 34
 
Geilo hestesenter 26
 
Geilo hestesenter 12
 
Geilo hestesenter 4
 
01 / 06

To-timersturen går opp Bruslettstøl-løypa, så videre inn på lysløypenettet, før den går i sløyfer tilbake til hestesenteret. Denne turen har variert terreng og passer både for erfarne og uerfarne ryttere.

Vertene kjenner hestene godt og passer på at du har alt du trenger for å være trygg på turen.

Dette er vertene

Asle fikk tidlig en kjærlighet til Hardangervidda. Han jobbet som gjeter for Buskerud Landbruksselskap i 1972 og 1973, da han med ponnien Rosa holdt han styr på 100 kviger hele sommeren. Allerede da oppsto drømmen om å vise frem fjellet til reisende fra hesteryggen. Han utdannet seg senere til hovslager i Kløvkompaniet på Skjold og tok over hestesenteret som "sjefscowboy”. Hestesenteret driver han sammen med samboeren Solveig Danielsen som har fagbrev på hest i avl og oppdrett fra Tyskland.

Geilo hestesenter 13

Viktig informasjon om opplevelsen

Lurt å ha med seg

  • Gode, egnede fjellklær
  • Fjellstøvler og gummistøvler er bedre enn joggesko og småsko
  • Varme klær / Klær etter vær

Vi tar med

  • Rideutstyr

Annen informasjon

Turene er for 10 år og oppover. Er barna mellom 10 og 12, ønskes det at en voksen er med. Barn fra 12 år kan delta alene. Dersom barna har god ride-erfaring, og voksne er med, kan yngre barn være med. Det vil vurderes av vertene hvor mange barn det er forsvarlig å ha med om gangen. Hestene tåler kun 95 kg på ryggen, så dersom du veier mer enn dette, kan du dessverre ikke delta.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler

Hesteridning - Geilo Hestesenter