Hotell

Oscarsborg Hotel & Resort

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Et sted med historisk betydning

Oscarsborg 01
Oscarsborg 15
Oscarsborg 13
Oscarsborg 11
Oscarsborg 10
Oscarsborg 09
Oscarsborg 05

Tilbring natten på historisk grunn

Oscarsborg festning er mest kjent for senkningen av den tyske krysseren «Blücher» om natten den 9. april 1940. Noe som gav Konge, Regjering og Storting anledning til å forlate Oslo, for så å ta opp forsvarskampen. Det blir hevdet at ingen annen enkel bragd under 2. verdenskrig har hatt den samme politiske og militære betydning for Norge.


På øya midt i det vakre Drøbakssundet, ca. 30 min fra Oslo sentrum ligger hotellet. Hotellet har sengeplass for opp til 180 personer fordelt på 89 hotellrom, flere av dem med en fantastisk sjøutsikt.


I sommerhalvåret er Oscarsborg et meget populært reisemål for turister. Kaholmene byr på flott natur, kanoner, mektige festingsbygg og underjordiske ganger, gode turmuligheter og utsiktspunkt, sandstrand, restauranter og båthavn. Kombiner gjerne et hotellopphold med en tur til Tusenfryd, Drøbaks flotte 18 hulls golfbane, Drøbak sentrum med småbyidyll, gallerier osv.


Vi anbefaler også å oppleve Oscarsborg vinterstid. En meget stemningsfull årstid, med vakker lyssetting på bygg og kanoner.


Hit kommer du bare med båt. Foruten egen båttransport går det rutebåt fra Drøbak. På sommeren stopper også båt fra Oslo på Oscarsborg. På de 2 Kaholmene midt i Oslofjorden er moderne fasiliteter i historiske bygninger med vakre og inspirerende omgivelser. Her finnes små og store kanoner, gamle festningsverk, flotte utsiktspunkt, museer og gallerier, Kommandantens hus og Kommandantens brygge, sandstrand, stier i skog og langs vannet. Fra Hovedfortet går det underjordiske ganger ned til Søndre batteri, Østre og Vestre strandbatteri.


På kvelden skaper belysningen på øya en magisk stemning – dette må bare oppleves!

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler

Oscarsborg Hotel & Resort