Gårdsopphold

Østre Kjærnes gård

I hjertet av Vansjø, skjermet for trafikk og støy.

På Østre Kjærnes gård finner du ro og fred.

Gården grenser til Vansjø, og ligger skjermet til med strandlinje fra øst til vest. Her finner du en lang historie med kornproduksjon, og gården var også en stor del av TV2-suksessen "Hver gang vi møtes".

Vansjø ble ferskvannsjø omtrent i overgangen mellom yngre steinalder og bronsealderen. Det er funnet mange gravplasser fra bronsealderen, både på øyene og i strandområdene rundt innsjøen. Det store antallet gravplasser fra bronsealderen forteller oss at området hadde en stor bosetning. Vansjø var også en viktig ferdselsåre videre innover i landet på denne tiden. En høstdag i 1926 ble det gjort et stort funn fra bronsealderen på Østenrødøya. En skadeskutt hare prøvde å gjemme seg i ei steinur, og da jegeren trakk den fram fant han to rikt dekorerte hengekar i bronse og en kupa, som er en type beltespenne som kvinner bar.

OPR4kl J Suk JL0u Ngp Ysw AJB6 BZP9u AUJ0gb0 B92d
Y Nq3qs7w D9 T Zd Ht8d Jzu67in DJECY Dk Goyfyi97 W
Z0tn Atk RV6f48e Llf Ugkbcqu KNXPC Ls I Ml CRIDP5
Pyk I6 Ggd Qsl LYPOZ Nwk Qgg P Lc QI Kl6r JRFHFD1g5

I løpet av de siste 15 årene er bygningene på gården blitt restaurert og ivaretatt. Bryggerhuset er nå innredet med komfortable og moderne selvhusholdsleiligheter. I fjøset er det et rustikt samlingslokale. Her kan du også oppleve alpakkaer rett utenfor døren, som i dag er gårdens produksjonsdyr. Du kan også kjøpe med deg lokalt garn og andre varme og myke alpakkaprodukter.

0w S0 Lf RA Drthx9 Q Mh4z J Cprl En H6d3xg43l AN4 YN
Gjeddefiske (sportsfiske)
Nl Zp26s Vl GC Wc9c Xif63c Sl E Pnjsbfu Eu Z To91h H
I hjertet av Vansjø
G8 Gu1seh63j Jx3 X Bw IX5j Sz Tra4 HTN Zn8s427 Ffc
Vansjø
GTYB Rk B1s L Ws S Nv0 Y Yn9vui YV Wq QM2 Iq LR Ecpdpk
kano i Vansjø
6 ZLP7 Uou77 TZ Qp Zv0pn Jp2g R Wx Lkv U Kle Sc L0y50
fisketur
1vjka Dpe Ub Po R2 AI29h Ifc Q4t21 Ha VA Ikkloa R Ar
Vansjøfisk/gjørs
01 / 06

Båt- og kanoutleie

På Østre Kjærnes gård kan du leie båt og kano. Med en strandlinje på over 200 kilometer og et areal på 36,9 km2, er Vansjø en av Norges største innsjøer. Vansjø er fullt av fjorder, øyer, holmer og sund, som innbyr til friluftsliv og fiskeopplevelser. Her kan du oppleve et rikt fugleliv - svaner, hegre, en lang rekke ulike ender og til dels sjeldne vadefugler, samt fiskeørn holder til her. Innsjøen er stinn av fisk med i alt 15-16 arter. Abbor, gjørs, gjedde og diverse karpefisk er de mest tallrike fiskeslagene.

Den beste måten å oppleve Vansjøs mangfoldige og vakre natur på, er med kano eller båt. Du kommer lett inn i de mange grunne vikene, for ikke å snakke om alle de smale sundene som Vansjø er så rik på.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler