Bed & breakfast

Phillipshaugen Lodge

Overnatting i over 100 år gamle historiske bygg.

Phillipshaugen Lodge består av tre bygninger. Selve lodgen er bygd i 1899, og er et smykke av en bygning full av historie. Fra lodgen er det panoramautsikt fra stuer og soverom til de majestetiske Øksendalsfjellene. I stuene kan du nyte den historiske atmosfæren og slappe av i klassiske sittegrupper og chesterfieldmøbler foran en av peisene. Lodgen har 10 soverom og 5 bad.


Madagaskar er en liten hytte, som ligger tilbaketrukket og gir mulighet for fullstendig ro. Her er det soveplass for 4–6 personer. Pensjonatet er den nyeste bygningen og ble bygd tidlig på 1980-tallet. Det har enkel standard og passer godt til gjester som ønsker en rimelig overnatting.

G Nl Q37k00 SZI8f Qt FQ04 F Hscmd Hkq E1h D Zi U5lfy
539p Ux F Lt Lv Bhawws Lwu MC Rf HQ8 Xupz5 E Gd3 NP Rm
H NI4y K4d T0an84 Mc Jtn1 Zya05b Xa Th Utdljej Erc
2 RB5 ML Vm Rq SZ81 Kwim M Vf Ag S Gmgpsvzqsj G4f H Hx

1887 er det første året vi vet at Lort-Phillips var i Sunndal. I 1894 sto Hvilestedet i dagens Phillipshage klart. Da hadde han allerede kjøpt Alfheim i Grødalen (1892). To hus skulle man tro var nok, men i 1901 ble Todalshytta satt opp. I 1902 kjøpte han Halvorstua på Musgjerd. Deretter ble Phillipshaugen, Vangshaugen og Tredalsbakken bygget.


Lort-Phillips hadde god råd, men selv han trengte ikke så mange hus, såpass nær hverandre som dette. Lort-Phillips så de store mulighetene for turisme i distriktet. I fjellet var det reinsdyr, og fjellvannene var fulle av fisk. En og annen bjørn streifet innom enda, og gav gode muligheter for besøkende briter til å forsøke seg på denne eksklusive jakten. Elvene var fulle av stor laks, og så framt forholdene i elva lå til rette, var man nesten garantert fangst. I tillegg kom storslagen natur, som gav mange turmuligheter. Lort-Phillips så rett og slett mulighetene for turisme.


Av husene som var i hans eie, er det bare Hvilestedet som ikke eksisterer lengre, og med åpningen av Phillipshaugen i Øksendal er det kun Halvorstua, som er et privat hjem, som ikke er tilgjengelig for publikum.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler