Bed & breakfast

Sevletunet - slektsgården fra 1600-tallet

NAF anbefalt

En personlig og historisk atmosfære som er nedarvet gjennom generasjoner.

Tradisjon på den gamle slektsgården

Når du overnatter på Sevletunet er du omringet av historie, midt i den vakre naturen med dype fjorder og sterke fjell. På den gamle slektsgården blir du kjent med historiene som suser i husene og vertinnene som driver tradisjonene videre. Her kan du ta et pust i bakken og drømme deg tilbake til en tid da Sevleguten møtte sin nervepirrende skjebne.

Sevletunet nordsalen 3
Sevletunet 63
Sevletunet 22
Sevletunet 43

Flott fjellfiske

Fra Sevletunet er det kort vei til flere fiskemuligheter. Fjellområdet Sloko på 905moh hører til gården og er en godt bevart perle. Her finner du åtte ulike fiskevann rett i nærheten av hverandre, som alle er lett tilgjengelige fra veien. Sevletunet er en unik oase, med en personlig og historisk atmosfære som er et godt utgangspunkt for å utforske fjell og vann i området.

Dette er Gro og Margunn

Gro Sevle vokste opp på Rødberg og tar etter sin bestemor, som hun er oppkalt etter. Bestemoren kjøpte gården og drev melkekyr, telefonsentral og postkontor der. Hun var også kjent for å invitere forbipasserende inn på en kaffe og god gammaldags prat.

Den sterke arbeidsviljen og gjestfriheten ble ført videre av Gro som tok over gården og drev stedet i over 20 år. Nå føres arven videre med datter Margunn som nå er den 6. generasjonen som driver gården. Hun tok over nylig etter å ha vært ute og studert reiseliv, innovasjon og entreprenørskap. Nå som Margunn har tatt over driften, er Gro fortsatt en ivrig historieforteller, og sammen tar de i mot gjester med et genuint ønske om å skape et godt opphold.

Sevletunet 54

Telefon:

975 17 104

Hjemmeside:

www.sevletunet.no

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler