Hotell
Spisested

Solstrand Hotel og Bad

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Senk skuldrene i vakre omgivelser ved Bjørnefjorden

Solstrand 01
Solstrand 15
Solstrand 18
Solstrand 12
Solstrand 08
Solstrand 10
Solstrand 02

Unn deg selv et avbrekk fra hverdagen og nyt gylne øyeblikk på Solstrand!

Solstrand Hotel & Bad ligger kun 30 km syd for Bergen og Bergen flyplass. Beliggenheten ved Bjørnefjorden inviterer til rekreasjon og refleksjon, nyt frisk sjøluft og la øynene hvile på mektige fjell og åpent fjordlandskap.


Fra Solstrand har man et ypperlig utgangspunkt for å få gode natur og kulturopplevelser. Utforsk Bergen sentrum, Rosendal, isbreen Folgefonna eller havgapet i Austevoll.


I hotellets velværeavdeling kan du blant annet senke skuldrene i massasjebadet, kikke på stjernene i det oppvarmede utebasseng eller ta et forfriskende fjordbad. For ekstra velvære anbefales en velgjørende spabehandling for kropp og sjel. Den private hagen på 120 mål inviterer til en rusletur på en av de mange stiene, eller slappe av på en benk mens man nyter stillhet og vakker vestlandsnatur.

Solstrand 20
Solstrand 17
Solstrand 11
Solstrand 09

Solstrands kjøkken er godt forankret i kystkulturen og byr både på vestlandske spesialiteter og kontinentale smaker, gjerne med fisk og skalldyr i hovedrollen.


Hotellet har 135 rom fordelt på ni ulike romkategorier, alle med individuell dekor og særpreg.


Høst, vinter og vårsesongen brukes Solstrand flittig til lederprogram for næringslivet, møter, familiesamlinger samt spa og velvære-opphold. Sommeren ønskes individuelle reisende fra inn- og utland velkommen. Her vil du ikke møte store reisegrupper i gangene, men familien fra Bergen, et nygift par fra New York eller de Belgiske pensjonistene som utforsker Vestlandet på motorsykkel.

Historisk utsyn

Siden Norges første statsminister, Christian Michelsen, reiste det vakre hotellet i sveitserstil i 1896, har Solstrand hotell berørt gjester fra inn- og utland. Beliggenheten ved kanten av Bjørnefjorden, med frisk luft, fjell og fjord i øyesynet gir muligheter til refleksjon og rekreasjon.

I 1929 overtok restauratør Ludwig Larsen og Marie Schau stedet. De mistet tre av sine fire barn i tuberkulose i 1920-årene og i 1931 døde Ludwig Larsen. Marie og hennes sønn Sverre ledet sommerhotellet i de vanskelige 1930-årene og gjennom 2. verdenskrig. I dag driver 3. og 4. generasjon Schau-Larsen Solstrand.

Solstrand 19

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler