Fjellstue & seter

Søre Traaen - gårdstunet fra 1693

Kjenn på liv og virke i gamle Numedal og sov i laftede tømmersenger på gårdstunet fra 1693.

Antikk på gårdstunet

På det idylliske gårdstunet Søre Traaen finner du restaurerte, verneverdige hus fra 1700- og 1800-tallet. Som navnet sier er gården den sørligste av fire Traaen-gårder som ligger midt i Numedal. Gårdstunet ble bygd opp her etter at den gamle gården ble delt til Me-Traaen og Søre Traaen i 1693. Husene er restaurert med respekt for gamle tradisjoner, men tilpasset moderne krav.

Sore traaen gamlestugu 11
Sore traaen eldhuset 13
Sore traaen 7
Sore traaen 3

Tradisjonsfylte netter i vill natur

Du kan overnatte i den tradisjonelle norske tømmerhytta "Gamlestugu" fra tidlig 1700-tallet, eller i det gamle kornlageret på stylter "Eldhuset" fra midten av 1800-tallet.I nærområdet er du omgitt av storslått natur med flotte turmuligheter, jakt og fiske. Numedalslågen ligger bare 400 meter fra gården, der det står båt til gjestenes disposisjon. Er du jaktinteressert er det mulighet for jakt på småvilt, bever og rådyr.På Søre Traaen får du kjenne på gårdslivet på gamlemåten og utforske den flotte naturen rundt

Dette er vertskapet

Knut Halvor og foreldrene hans Jorun og Olav lever et ekte gårdsliv som de ønsker å videreføre til sine gjester. Kulturarven og gården har Knut Halvor tatt over og han driver hovedsaklig gården med hjelp av sin far. Han har vokst opp med å utnytte resursene fra skogen og fjellet rundt seg gjennom jakt, fiske på vidda og plukke multer. Røykhuset har han bygget selv og der røyker han kjøtt og fisk -som han også raker selv.Ved siden av skogpleie, vedhugging og vedlikehold av husene og han jobber også som kirketjener i Rollag Stavkrike og kirken i Veggli.

Sore traaen 21

Telefon:

32 74 68 38

Hjemmeside:

traaen.no/

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler