Gjestegård
Spisested

Søstrene Storaas

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Et familiehotell for de eventyrlystne

Sostrene Storaas 06
Sostrene Storaas 03
Sostrene Storaas 01
Sostrene Storaas 02
Sostrene Storaas 08
Sostrene Storaas 04
Sostrene Storaas 07

Sterke kvinner. Personlige eventyr.

Søstrene Storaas ligger i Jondalen, i nærheten av Kongsberg. Her er de lidenskapelig opptatt av å gi gjestene det de selv arvet: Hjemmebakt brød, familiens varme og personlige eventyr.


Søstrene består av Kokken Solveig, Eventyreren Henriette og Skuespilleren Else. I 2014 tok de over hotellet etter sine foreldre som først åpnet det i 1995. Selve gården hotellet ligger på har historie helt tilbake til 1751.


De tre søstrene er stolt av å være aktive i selve driften av hotellet, ikke bare på papiret. Else forteller historier for gjestene mens Solveig står på kjøkkenet og lager mat. Alle tre liker å by på seg selv.


Med griser på gården, kan de pryde seg med det de mener er Norges mest kortreiste ribbe – fra omtrent 100 meter bak huset. De lager også sin egen spekeskinke og salami.


Mye av familiehistorien vedlikeholdes på hotellet. I resepsjonen kan du blant annet se krokodillen som spiste tipp-oldefars hund. Du kan også smake mormors hjemmelagde karamellpudding med saus laget på ekte smørbukk-karamell og sove på rom ved navn Dynamitt-Harry, Leoparden eller Raus Diva.

Unike opplevelser for de nysgjerrige

Enten man vil spasere ned til den lille innsjøen som ligger 200 meter fra inngangen, eller leie en kano og padle rundt, etterfulgt av en liten piknik, er det nok av opplevelser på hotellet og i nærområdet. På tunet finnes det plenleker, stylter og et kulebrettspill, som er populært hos barn og ungdom. For de voksne er det ølsmaking og historiefortelling.


Tar man en dagstur i bilen, kan man kjøre til Rjukan som ligger en time og et kvarter unna – det er på UNESCOs verdensarvliste, og her finner man Gaustatoppen, Solspeilet og Sabotørruten. Om man trenger et lite adrenalinkick kan man også hoppe i strikk og kjøre randoneeski. Videre finner man Notodden, som også er på verdensarvlisten, der industrieventyret begynte. Her finner man Lysbuen industrimuseum.


På Kongsberg kan man besøke Sølvgruvene og Norges største barokkirke, som søstrene sier man bare må se.


Om vinteren kan man dra til Blefjell, og oppleve fantastiske skiløyper om vinteren for de skiglade. Men søstrene forklarer at man ikke trenger å være Marit Bjørgen for å komme seg innover – så det passer for både barn og voksne, amatører og profesjonelle.

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler