Gardsmatutsalg og galleri på en gard i full drift med ku og sau.
Lengst sør i Gjesdal finner du Søya - en levende gard i full drift.
Lokalprodusert mat, kunst og håndverk og et lite gårdsmuseum. Her får du kjøttprodukter fra Jernaldersauer - og sauen har de beste levevilkår fra fødsel til voksen. Fri og ren natur, trofast tilsyn av eierne og godt lag med resten av saueflokken.
Denne gamle norske rasen er en dyktig landskapspleier og er derfor svært nyttig for de som ønsker å opprettholde et åpent kulturlandskap. Den er flink til å nyttigjøre seg av vilt gress og urter, noe som igjen gir saftig, velsmakende kjøtt. Kjøp med deg fårepølser, pinnekjøtt, lettsaltet lammelår.




Det finnes også deilig honning fra gardens egne bier, brune egg fra lykkelige høner, saft og syltetøy - alt lokalprodusert. Søya-drakten produseres også på denne gården.Garden ligger ca. 300 m.o.h. og er omkransa av et unikt kulturlandskap, formet av beiting av ku og sau.
Opplevelsen er en del av:
Hovedsamarbeidspartnere
Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler