Hotell
Spisested

Stalheim Hotel

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Nyt et av Norges vakreste landskap

Den vakre og betagende utsikten utover Nærøydalen fra Stalheim Hotel har gjennom nesten 200 år vært et av høydepunktene i svært mange turisters Vestlandsreise.

Det første hotellet på Stalheim ble åpnet i 1885 og hadde allerede i 1895 plass til vel 150 gjester. Hotellets høye standard og den fantastiske utsikten fra Stalheim ble snart berømt langt utenfor landets grenser.


En av vestlandsfjordenes mest kjente turister, keiser Wilhelm II, var en av flere som besøkte Stalheim gjentatte ganger. I forbindelse med et keiserbesøk på 1890-tallet ble det reist en minnestein ”Til Minde om Keiser Wilhelm II besøg på Stalheim”.

Stalheimhotel 13
Stalheimhotel 07
Stalheimhotel 04
Stalheimhotel 02 Jacob Westlund

Dagens hotell, det fjerde i rekken av hotell på samme sted, har plass til 220 gjester. Hotellets luftige og lyse salonger, som er møblert i en harmonisk blanding av utsøkte europeiske antikviteter og moderne skandinavisk design, har en unik atmosfære preget av tradisjon og komfort.


Den vakre og betagende utsikten utover Nærøydalen fra Stalheim Hotel har gjennom nesten 200 år vært et av høydepunktene i svært mange turisters Vestlandsreise. Ikke uten grunn har tallrike malere og diktere latt seg inspirere av nettopp dette dramatiske, men samtidig harmoniske landskapet og det er vårt håp at også du skal finne den inspirasjonen du trenger til å forme ditt eget kunstverk her på Stalheim.

Stalheimhotel 09
 
Stalheimhotel 17
 
Stalheimhotel 16
 
Stalheimhotel 15
 
Stalheimhotel 12
 
Stalheimhotel 05
 
Stalheimhotel 01 Snorre Aske
 
Stalheimhotel 14
 
01 / 08

Velkommen til Stalheim!

Stalheim Hotel har vært drevet av familien Tønneberg siden 1927. Dagens direktør Ingrid Tønneberg har i tillegg til å holde de gamle gjestgiver-tradisjonene i hevd valgt ” natur og kultur” som profil for hotellet.

Med den storslåtte naturen som omgir Stalheim sier det seg selv at naturopplevelsen er en viktig del av et besøk på Stalheim. Hotellets imponerende kulturhistoriske samlinger kan alene stå for store kulturoppleveleser, men i tillegg dras veksler på de nasjonalromantiske malerne og forfatteren Per Sivle som var hjemmehørende på Stalheim.

Vertskapet ønsker deg velkommen til Stalheim og ber deg forsyne deg av både natur og kultur-opplevelser, til å sette sammen din egen bukett av opplevelser.

Stalheimhotel 18

Telefon:

+47 56 52 01 22

Hjemmeside:

www.stalheim.com/

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler