Rorbu
Sport & friluftsliv
Spisested

Svinøya Rorbuer

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Moderne rorbuer med lang tradisjon

Svinoya 19
Svinoya 09 Tommy Simonsen
Svinoya 06 foto Cecilie Moestue
Svinoya 05 foto Cecilie Moestue
Svinoya 04 Tommy Simonsen
Svinoya 03

Oppdag majestetiske Lofoten fra Svinøya Rorbuer

Med storhavet foran og dramatiske Lofotfjell bak, ligger Svinøya Rorbuer. Idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger og gammel lokal bebyggelse.


I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. Da som nå er Svinøya et levende lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, nå med bro og kort vei til Svolvær sentrum. I snart 200 år har Svinøya tatt imot gjester og drevet fiskemottak, selve livsnerven på stedet.


Her, midt i havnen, kan man nyte stillheten fra sin egen rorbu. Rorbuene ligger alle vakkert til i terrenget - velutstyrte med plass til mellom 2 og 8 personer. Gammelt håndverk og tømmer er bevart for å gi følelsen av hvordan en rorbu var i de dager fiskerne rodde Lofoten med årer og seil.

Svinoya 20
Svinoya 17
Svinoya 16 Steven Henriksen
Svinoya 13

På Børsen spiseri, innredet i gammelbrygga fra 1828, finner du en av Nord-Norges beste restauranter. Her serveres de aller ferskeste råvarene fra Lofotens unike spiskammers, med tørrfisk som en selvsagt spesialitet: Ureist mat fra Svinøya!


Bor du på Svinøya ligger alt til rette for et aktivt opphold, enten du reiser med venner og familie eller i jobbsammenheng. Svinøya Rorbuer tilbyr blant annet lofotfiske, kajakkpadling, toppturer og natursafari med RIB.

Vertskapet ønsker deg velkommen

Ola Skjeseth, Anders Løvik, Anders Alsvik og Synnøve Nilsen tar deg vel imot på Svinøya! Lyset, havet og fjellene har gjennom århundrer lokket tilreisende kunstnere og andre til Svolvær og i dag regnes byen for kunst og kulturbyen i Lofoten. Mest kjent er byen for sine fiskerier, verkstedindustri og handelsvirksomhet.

Svinoya 01 Tommy Simonsen

E-post:

post@svinoya.no

Telefon:

+47 76 06 99 30

Hjemmeside:

www.svinoya.no

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler