Sport & friluftsliv

Bever- og elgsafari, fiske og kanoturer i fantastiske fjellvann.

Utforsk Børgefjell Nasjonalpark og området rundt.

Lokasjon

Namsskogan

Aktivitetsnivå

Lett

Sesong

Hele året

Språk

Engelsk, Norsk

Opplevelser du aldri vil glemme

Namsskogan og Røyrvik er en av de mest eksotisk plassene i hele Norge, med den villeste naturen. Her finner du alt av både elg, reinsdyr, jerv, fjellrev og bjørn - og godt fiske. Med snøgaranti fra november til mai kan man dra på lange turer i ekte villmark med ski og pulk. Bli med Tundra Tours og de vil vise deg det beste Norge har å tilby av ekte naturopplevelser.

Du finner Tundra Tours guide- og utleiekontor på Namsskogan togstasjon. Dette er også den mest naturlige plassen til å starte en opplevelsestur av Børgefjell-området. Her får du både guidet bever- og elgsafari og kanoturer med eller uten overnatting. Prøv deg på ørret- eller røyefiske i fantastiske omgivelser, med eller uten fluestanga.

Overnatt i lavvo og bli med å lage lokal mat på bålet, hvor svartkjelen står og putrer. Sovne på reinsdyrskinn til lyden av naturen rett utenfor. Eller kanskje du heller vil oppleve en eksklusiv natt i et av de fantastiske treteltene som henger 2-3 meter over bakken.

J OR4 E Exzn D Vlf3 M Iy Tlc O Zr Ru1 K Sr Z Ij JV Wqhm Kr
U RRRH Sv Vp Yqr6p G0y8t9 N1i93 R4 WS Hiptj Y Dg P8 S
P M Bx Jpmou F Fb No V As M2d D Witfj M50q75l Nh5 G Yr M
Xpx G2iunl Gq W6 YQM5tf5r3 PYK5u9l H Udvh JH6zj M

Beversafari

Opplev beveren i sitt naturlige habitat. Bernie har brukt flere år på bli kjent med beveren, slik at du får den beste opplevelsen av dette sky og mystiske dyret. Turene holdes sent om kvelden eller tidlig morgen når Beveren er mest aktiv. Turen starter i lavvoen, hvor det serveres kaffe og enkel mat fra kaffebålet, mens Bernie forteller om naturen dere skal oppleve, om beverens levemåte og mer. Deretter utdeles vester og årer, og går samlet ned til kanoene. Padelturen går oppover elven hvor Bernie vet hvor beveren holder til.

Elgsafari

La deg bergta av synet av elgen i naturlig villmark. Turene holdes kveld eller tidlig morgen, når elgen er mest aktiv. Her er det små grupper på fire personer. Det er ikke langt dere skal gå, men du får oppleve dette majestetiske dyret fra vei og sideveier i Børgefjell-området. På denne turen må du ikke glemme kamera.

U Pt7b SB3 S Rksq1 Myux Hn MW Wg Jamz5l K Mw0 Mwlk Y8
Kanotur ved Børgefjell
K0 J Uk AFJ Vwa HVHB8wn E9 ZX3idx Rcqk Zlif A Aq GUJ
TV Norge Team på Bever Safari
HEVX8uxpbtq U At HRQ Jr3u KQIS Xwbk Ynyj Tc IA0 Om

Morgen i treteltet

2g Kehh Ea4 Kpo8 Je U Pxl0yx A Cb St Qn ZQWE Yx Ox Vi Y

Lokale reinsdyr ved Børgefjell

M9pjh PVU Jg Nu E Gucc Qia1 O Zcw Ure3hu R6 Ssp Ho JE

Magnus Devold på beversafari

3065on BQ Ky0z8tka H4m Eq Q Ty H1ksv HA Rs NL3zz C5

Steinfjellet - Børgefjell

01 / 06

Guidet kanotur for hele familien, med eller uten overnatting.

Dette er turen for deg som er litt mer eventyrlysten. Her får du virkelig oppleve det beste naturen har å by på ved Børgefjell Nasjonalpark. Ønsker du å fiske så stiller Tundra Tours med stang om du ikke har din egen. Alt av utstyr er inkludert, som kano, vester, årer, og mat til tilberedning på bålet.

Ørret- og Røyefiske

Bernie kjenner de beste plassene og er din personlige fiskeguide. Ta med stanga, om det er mark, sluk eller flue, Bernie lover deg med 99% sikerhet at du får en fjellørret på minst 500 gram. Vannene i området er fiskerike vann med kvalitetsfisk - det er derfor Lars Monsen og Jens Kvernmo, for å nevne noen, stadig kommer tilbake hit.

Ønsker du det kan Bernie organisere overnatting ute i villmarka, i telt eller hytte. Ønsker du litt mer komfort er det mulighet for overnatting på en gjestegård.

Dette er verten

Bernie er et ivrig friluftsmenneske. Han har vært guide både i Ireland, Sør Amerikas jungel, på cruisebåt i Karibien. I 2014 etablerte Bernie & kona Lynn seg i Norge og etablerte Tundra Tours. Siden da har Bernie jobbet som naturguide fulltid både i vinter- og sommerhalvåret i områdene ved Børgefjell.

Han spesialiserer seg på guiding i fjellet og på fiske, men også innen bever- og elgsafari. Han hjelper deg å komme nærme dyrelivet, slik at du virkelig vil få en fantastisk opplevelse. TV Norge var med på beversafari i 2018, og med Bernie som guide fikk teamet oppleve Beveren på mindre en 5 meter avstand fra kanoen de satt i.

Bernie har jobbet profesjonelt og på heltid som naturguide og instruktør i Namsskogan og Røyrvik de siste 3 årene.

Rcpeza YA Vuw V8 R5 Z Rl U Fu15 Qn Zb Sh YI Ux RY6hjca

Vinterturer og -kurs innen vintercamping (Arctic Training)

Her drar du din egen Acapulka-pulk, med alt det nødvendige utstyret du må ha for å overleve på fjellet over en lenger periode. Dere overnatter i Helsports ekspedisjonstelt, og ligger godt og varmt i vintersoveposer som holder varmen ned til -40C. Bernie din guide vil guide tar deg med over vinterfjellet hvor du virkelig kan få føle naturen på kroppen. Lær deg hvordan man overlever i vinterfjellet i ekte arktiske forhold. Du vil også lære deg kart og kompass, samt GPS.

Ønsker du å prøve isfiske etter røye, så vet Bernie hvor dere må ta turen.

Snøkiting

Tundra Tours er den eneste aktøren som driver med kitekurs i hele Namdalen. Kursene går over to dager, hvor du lærer deg alt du må for å kunne kite på egenhånd. Du får tett oppfølging, og Tundra Tours står med alt av kiteutstyr. Passer alle fra 14 - 75 år. Barn fra 6 år kan lære seg å kite uten ski, så dette er moro for hele familien.

Viktig informasjon om opplevelsen

Lurt å ha med

 • Varme klær
 • Godt fottøy - vanntette
 • Myggspray og mygghatt
 • Kamera eller GoPro
 • Regntøy
 • Ullundertøy
 • Ekstra sokker - ull
 • Lakenpose om du skal leie sovepose
 • Håndkle
 • Innesko
 • Solkrem og solbriller
 • Hatt eller caps

Inkludert i aktiviteten

 • Enkel mat ved dagstur
 • Middag og frokost ved overnatting
 • Kaffe, te eller kakao
 • Kikkert
 • Liggeunderlag / reinsdyrskinn
 • Portable lader om dette trengs
 • Bål
 • Kopper, bestikk og tallerken etc.
 • Vester

Telefon:

97101130

Hjemmeside:

www.tundratours.no

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler