Medlemsfordel
NAF anbefalt

Museumssmykket Utne hotel – Tradisjonar i 300 år

Utne Hotell 13 Nancy Bundt
Utne Hotell 12 Nancy Bundt
Utne Hotell 07
Utne Hotell 05
Utne Hotell 04
Utne Hotell 02

Utne Hotel er et snart 300 år gammelt levende, intimt og autentisk hotell, med kontinuerlig drift siden 1722. Hotellet byr på unik atmosfære med vakker beliggenhet ved Hardangerfjorden.


Peder Larsson Børsem fikk i 1722 gjestgiverløyve på Utne. Siden den gang har reisende fått både mat og husly på Utne Hotel. Som et av de eldste hotellene i Norge har hotellet i flere hundre år bydd på både tradisjon, godt vertskap og fokus på gjestene.


På Utne Hotel er det ingen forstyrrende elementer som tv, bar, spa eller treningssenter. Her står avkobling i fokus, langt fra byens stress og mas. Hotellet er et utmerket utgangspunkt for aktiviteter i vakre Hardanger, enten du vil leie en elsykkel og oppleve nasjonal turistveg til Herand, eller ta den tøffe men fantastiske turen til fjellformasjonen Trolltunga. Både Hardanger Folkemuseum og Agatunet er også destinasjoner som er vel verdt et besøk.


Hotellets unike atmosfære har blitt bevart på gjennom snart 300 års drift. Hotellet er fredet av Riksantikvaren, og er møysommelig vedlikeholdt og renovert gjennom årene. Dette er stedet for god mat, god vin og godt samvær - et pustehull i hverdagen.

Et hotell i Mor Utnes ånd

Utne hotel er et av de eldste hotellene i Norge med sammenhengende drift i samme bygning. Helt siden 1722 da Peder Larsson Børsem fikk sitt gjestgiverløyve, har reisende fått mat og husly her. Hotellet har i flere hundre år bydd på tradisjon, godt stell og omtanke for gjestene.

Den kjente «Mor Utne» (Torbjørg Utne, 1812-1903) fører tradisjonen videre på Utne. Her er det mest som å bo i en historiebok. Byggmessige detaljer, nytteting og utsmykking er tatt vare på. «Mor Utne» ble beskrevet av O. Olafsen i sin bok om Ullensvang som: «Hun var en mer end almindelig dygtig husmor, klog, forsigtig, arbeidssom og fremadstræbende, streng mod andre som mod sig selv, med forstod at spræde velvære rundt sig…»

Hotellet har bevart sin unike atmosfære gjennom snart 300 års drift, og er i dag fredet av Riksantikvaren. Vedlikehold og renovering gjør at hotellet framstår svært godt ivaretatt.

Utne Hotell 06

Telefon:

+47 53 66 64 00

Hjemmeside:

utnehotel.no

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler

Utne Hotel