Spisested

Viken II i Evjua

Midt i vakre Totenvika på Toten finner du Viken II, bygget som en gammel mjøsbåt.

Med majestetisk beliggenhet «litt uti Mjøsa» får du spektakulær utsikt over Helgøya, Hamar og Stange.

Råvarene er i størst mulig grad fra gårdene på Toten, og mye av grønnsakene hentes direkte fra gården. Rett fra gard til gaffel altså. Det jobbes hele tiden med å tilby en meny som kombinerer det tradisjonelle med det moderne på en frisk og spennende måte. Fra «byssa» serveres sommerlig lunsj og middag med friske, kortreiste råvarer fra jordbruksbygda Toten.

N T7 TCEA Mw Uy E Vzs Ec Wncy7 X5y Krd A1 Tk QGU3 MO Pp
Lunsj, middag og deilige desserter
Ix Fx7 My6x EQ Oafw D8q9eg5 Vx ZFXC Kpe Oibcjm Be I
Utsikt mot Helgøya, Hamar, Nes og Stange
Dcy E9 G Uc6 S0 VH4 Hkk Efpm Jpw5 Gcl G Yj N92e2c8 Yj
Midt i jordbruksbygda Totenvika
I27 Ef Md Rcv0 R Qm M2ny HH Jt2 I1 YLAI5467x3 RF Zvj
Lokale råvarer og mest hjemmebakt
2d Ty I5 U Tjwldu FJQ91oo8er Z39 Mym NXEV Wadxut J

Koselige "båser" inne i restauranten, åpent og fritt ute på brygga

T4q G Wmphoy1cbxr JXN Ev7 F Vk Mi T2 I Fy QH Ix Dzag Q
Skibladner ankommer brygga hver søndag 1230 og 1710
01 / 06

Grunneier og gründer Ola Reinsby gikk i mange år med tanker om å utvikle området i Evjua til noe mer enn en yndet badeplass, og idéen om restaurant kom først etter at flere ulike retninger var undersøkt. Valg av tema for reaturanten satt enda lenger inne, og det var først da de innså den utrolig rike og spennende historikken rundt skipsfart i Totenvika, at de valgte skipsfarts -og jernbanehistore fra Mjøsområdet som rød tråd.


Byggingen begynte i 2002, og mesteparten av jobben ble gjort inne i låven på Reinsby. Brygga som restauranten står på ble bygget i to etapper, og består nå av ca. 70 lyktestolper og minst 4 kilometer impregnerte terrassebord. Snekkerne som bygget brygga regnet ut at de ville brukt ca. 3,5 år på å bygge seg helt til Hamar, men det er vel like greit at man fortsatt må bruke båt for å komme seg dit.


"Skipet" ble fraktet ned til Evjua våren 2005. Bygget ble kjørt på traktor i to etapper, og ble deretter ferdig montert nede i Evjua. Restauranten arrangerte åpningsfest 8. juli samme sommer, og åpningen ble en braksuksess med nærmere 500 gjester.

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler