Museum
Historie & kultur

Villa Fridheim

NAF anbefalt

En reise i den norske eventyrsjangeren i ikonisk arkitektur.

Eventyrlige opplevelser i den gamle villaen

Lokasjon

Noresund

Sesong

Mai - Sep

I 1892 stod Villa Fridheim ferdig. Dette var datidens ferdighus – elementene ble laget i Drammen, fraktet med Krøderbanen opp til Krøderen og videre med båt ut til Bjørøya. I dag er villaen og området rundt fredet. I tillegg til den ikoniske arkitekturen i sveitserstil med innslag av dragestil, huser Villa Fridheim Norges eneste Eventyrmuseum, som tar vare de som samlet, fortalte og illustrerte eventyrene og fortellingene som betyr så mye for vår kulturarv.

Villa fridheim 11
MG 1493
Villa Fridheim utst Reveenka
Villa fridheim 17

På eventyrmuseet kan du se illustrasjoner etter de tidlige eventyrtegnerne; Hans Gude, Adolph Tidemand, Vincent Stoltenberg Lerche, Peter Nicolai Arbo, Gerhard August Schneider, Carl Larsson, Erik Werenskiold og Theodor Kittelsen. De nyere 1900-talls illustratørene er også tilstede som Ridley Borchgrevink, Per Krohg og Dagfinn Werenskiold. I tillegg vil du se skiftende utstillinger med samtidens kunstnere.

Villa fridheim 3
 
Villa fridheim 32
 
Villa fridheim 27
 
Villa fridheim 33
 
Villa fridheim 23
 
Villa fridheim 34
 
Villa fridheim 31
 
Villa fridheim 6
 
Villa fridheim 8
 
01 / 09

Afternoon tea

Ønsker du å få en litt staselig ettermiddag, kan du nyte nytrukket te fra gammelt porselen med ferske sandwicher, nystekte scones, syltetøy og kaker hos Villa Fridgheim. Enten i de gamle stuer i første etasje med utgang til hagen, eller i det hyggelige biblioteket i andre etasje med kakkelovnen, bilder av Bjørnsson og Jørgen Moe og utsikten mot Krøderfjorden.

Du får samtidig fortalt husets spennende historie.

Fru Theas kafé

Museumskafeen serverer enkle lunsjretter. Kos deg i spisestuen, i de flotte salongene eller i hagen med utsikt til Krøderfjorden.

Afternoon tea 2000x800 4000x1600 c
 
Afternoontea5edit
 
Tea 500x500 1000x1000 c
 
Afternoontea1edit
 
01 / 04

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler