Hotell
Spisested

Walaker Hotell

Medlemsfordel
NAF anbefalt

Noregs eldste hotell, anno 1640

Walaker Hotel 01 Foto Terje Rakke
Walaker Hotel 15
Walaker Hotel 12
Walaker Hotel 16
Walaker Hotel 03
Walaker Hotel 10

Bli mottatt av vertskap i niende generasjon

Walaker Hotell ligger i vakre Solvorn i Indre Sogn. Hotellet har blitt drevet av den samme familien siden 1640, og i dag er det åttende og niende generasjon som styrer.


Den flotte plasseringen ved Lusterfjorden og den rolige atmosfæren gjør Walaker Hotell til et ettertraktet reisemål for de som søker fred og ro. Hotellet har badestrand i en lun vik av Lusterfjorden og en nydelig hage med roser og syriner. Blant brygger og naust i den vesle bygden finner hotellgjestene gode fotomotiv.


Walaker Hotell ligger midt i det store matfatet som Indre sogn er. Her får dere sjøkreps fra fjorden, hjort fra fjellene, bærbusker så langt dere ser, hjemmeystet ost, hjemmelaget eplejuice, bringebærnektar og mye annet i småskalaproduksjon. Lokalprodusert mat er viktig på Walaker Hotell, som tar i bruk råvarer ut i fra sesong.


I sammenheng med familiens 300-årsjubileum ble det åpnet et stort kunstgalleri, Galleri Walaker 300, i den gamle driftsbygningen som står på tunet. Galleriet har skiftende utstillinger hver sommer, med nasjonale kunstnere.


Åpent fra 30. april til 15.oktober.

Familiedrevet siden 1690

Walaker Hotell er over 370 år gammelt, og har vært i familien Nitters eie siden 1690. Hotellet har gått i arv fra generasjon til generasjon, og i dag er hotellet en attraksjon i seg selv. Dagens vertskap er 8. og 9. generasjon.

10. generasjon kom til verden i 2006 og får god opplæring.

Walaker Hotel 05

Telefon:

+ 47 57 68 20 80

Hjemmeside:

www.walaker.com

Opplevelsen er en del av:

Hovedsamarbeidspartnere

Kuratert av NAF i samarbeid med:
De Historiske
, HANEN, Norsk Kulturarv og Nasjonale turistveger

07 NAF langs veien 2x

Frihet langs veien som NAF-medlem!
Se medlemsfordeler

Walaker Hotell